Új terület, új kihívások

Közgazdászként az ember mindig talál olyan területet, ahol új kihívások, ismeretlen terület várja. Izgalmas egy szakma, hiszen megannyi ága mindig tartogat új kihívásokat, tehát attól nem kell tartani, hogy egy közgazdászként diplomázott ember ne találna új és új, meghódításra váró területeket magának. A kiégés itt ha ügyes az ember könnyen elkerülhető. Bátran és határozottan kell váltani.

Így voltam ezzel én is. Már több mint tizenöt éve dolgozom a szakmában. Több mint négy évet a pénzügyi szektorban töltöttem el. Magyarország egyik legnagyobb bankjának ranglétráján meneteltem éveken keresztül. Szinte már az egész vállalat működését ismertem és az utolsó évben már elkezdtem belefásulni a mindennapi munkába. Nem jelentett már akkora kihívást egy-egy feladat megoldása. Ekkor úgy gondoltam egy bátor lépéssel megismerkedem egy másik szektor, a marketing világával. Így is tettem, közel hat éven keresztül dolgoztam egy nagyvállalat marketing részlegénél. Sima ügyintézőből már osztályvezetői szinten tevékenykedtem, amikor is úgy gondoltam, hogy újra itt az ideje egy merészet lépni, és az állami szektor világával is megismerkedtem. Ott már vezető szerepet töltöttem be, a közgazdász ismereteimre, mint átfogó tudományra volt szükségem. Itt már szükség volt stratégia kialakításra és operatív feladatok megoldására egyaránt. Kisebb ügyvezetői munkakört töltöttem itt be tulajdonképpen.

Nem is olyan régen, egészen pontosan két hónapja kaptam egy megkeresést, mi szerint egy piaci körülmények között működő, építőiparban tevékenykedő nagyvállalat ügyvezető igazgatót keres, és arra gondoltak, megfelelő lennék a feladatkör betöltésére. Léptem szintén egy bátrat, és elvállaltam a feladat elvégzését. Teljesen új világ tárult elém, amibe nem könnyű beletanulni. Számos előírás, jogi kötelezettségnek való megfelelés kényszere tarkítja a működést, amelyekhez én eddig nem sokat értettem. Nagyon élvezem, de bizony stresszt is termel rendesen számomra. Például az új gépek üzembe helyezése nem volt könnyű feladat az elmúlt napokban. Szerencsére bármilyen külső segítséget igénybe tudok venni, és megtaláltam a megfelelő külső partnert ehhez és a munkavédelemhez egyaránt. Ami tisztán látszik ebből, hogy a megfelelő segítség felkutatásával és igénybevételével még a legismeretlenebb területek is elláthatók jó szakértelemmel és átfogó szakmai tapasztalattal.

Add a Comment