Magassarkú vagy lapostalpú?

Sok nő életében örök dilemma ez a kérdés. Hogy vajon mindenképpen fel kell vennünk egy magassarkút ahhoz, hogy komoly, életerős, határozott nőnek látszódjunk? A válasz nem egyszerű. Azonban sokan úgy gondolják, hogy nem feltétlenül van így. Kevesen tudják, hogy a magassarkú cipő régen a nemes férfiak kiváltsága volt, mára lett az elegancia és a nőiesség szimbóluma.

Ellenben ha az ókorba megyünk vissza, sokkal prózaibb oka volt, hogy kifejlesztették a magasabb talpat: A hentesek lába ugyanis így nem szennyeződött be a földön folyó vértől. A görögöknél a színpadon volt jelentősége, ugyanis a női szerepeket is férfiak játszották, a cipők magassága pedig a rang magasságával és fontosságával volt arányban. Velencében, a 15. században kezdett a nőiesség szimbólumává válni, később Japánban a gésák kezdtek el magastalpú cipőkben mutatkozni.

Sok tanulmány igazolta, hogy az ideális sarokméret nagyjából 2-3 centi. Azaz ez az a méret, ami nem károsítja sem a bokánkat, sem az izomzatunkat. Legyen lapos, vagy magas, fontos, hogy mindig délután menjünk vásárolni cipőt, hiszen a nap folyamán a láb mérete egy kicsit megnő, így a délután vásárolt cipellő a nap bármely szakában kényelmes viseletet biztosít. Azonban mindkét fajta cipő megérdemli a védelmet. Legyen szó impregnáróról, vagy a cipő sarokvédőről, nagyon fontos, hogy kellően ápoljuk a cipőnket.

Add a Comment