Hogyan legyen a honlapod felhasználóbarát?

Sokan erre a dologra, amiről ebben a bejegyzésben írok még csak nem is hallottak, vagy nem érdekli őket. Pedig az ördög az ilyen részletekben van. Ha szeretnéd, hogy felhasználóbarát honlap képviseljen, akkor bizony meg kell találnod hozzá a megfelelő fejlesztőt. Ha nem a megfelelő fejlesztő készítette, vagy nem vagy benne biztos, akkor is tudsz segítséget kérni a profi webfejlesztőktől, de adunk pár tippet, amivel házilag is elvégezheted a honlapod felülvizsgálatát.

Hogyan legyen a honlapod felhasználóbarát?

Felhasználóbarát honlap? Hogyan legyen a honlapod felhasználóbarát?
Felhasználóbarát honlap? Hogyan legyen a honlapod felhasználóbarát?

Mit is jelent ez pontosan? Egy modern honlap akkor felhasználóbarát, ha a látogatója egyértelműen, gyorsan és könnyedén meg fogja tudja találni rajta a keresett tartalmat, minél kevesebb lépésből és kattintással. Ha keresgélni kell a honlapod az nem túl felhasználóbarát. És mivel jár, ha a mi honlapunk nem a legjobb ebben a tekintetben? A legtöbb látogató ahogy jött, már le is lép az oldalról. Nézd meg tehát alaposan, hogy szerinted milyen a honlapod? Minden könnyen elérhető?

Ha ezen túl vagy és esetleg javítottál is a honlapon, akkor a második lépésben kérj meg egy olyan ismerőst, vagy barátot, akik még nem látta a honlapodat, de szívesen megnézi. Ha az őszinte véleményt a barátság tompítja is van erre egy jól bevált forma: állj a háta mögé és látni fogod, mik azok a dolgok, amiken még dolgozni kell.

Meg kell nézni, hogy a kulcsfontosságú folyamatok, úgy, mint a kapcsolatfelvétel, az ajánlatkérés könnyedén és gyorsan működnek e. Nagyon hamar ki fog derülni, hogy attól, hogy Te azt hitted, hogy valami evidens másoknak nem biztos, hogy az. A legtöbb tapasztalt fejlesztő tudja, hogy mit szoktak meg az emberek és miken lehet változtatni az összhatás érdekében. Sok dolgot viszont a kevésbé tapasztaltak nem tudnak, vagy másképp oldanak meg és ebből csak a galiba várható a jövőben. Ha webáruházat üzemeltetsz, akkor időről időre fontos lehet megkérni az ismerősöket a teszt rendelésekre. Hiszen egy egy fejlesztés is tud olyan gondot okozni, amit elsőre nem vett észre a fejlesztő és még neked sem tűnt fel.

 

Add a Comment